Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

ME v atletike: Marcel Lomnický postúpil do finále kladivárskej súťaže

Na snímke kladivár Marcel Lomnický počas tlačovej konferencie Slovenského atletického zväzu (SAZ) pred odletom výpravy na 23. majstrovstvá Európy v holandskom Amsterdame, 4. júla 2016 v Bratislave. Foto: TASR

Jeho krajan Libor Charfreitag absolvoval tri neplatné pokusy a so súťažou sa rozlúčil.

Amsterdam 8. júla (TASR) - Slovák Marcel Lomnický výkonom 74,68 metra obsadil štvrté miesto v piatkovej kvalifikácii kladiva mužov na atletických majstrovstvách Európy v Amsterdame.

Postúpil tak do dvanásťčlenného finále, ktoré sa uskutoční v nedeľu od 17.10 h. Jeho krajan Libor Charfreitag absolvoval tri neplatné pokusy a so súťažou sa rozlúčil.

"Chcel som si vyskúšať kruh, prvý pokus som hodil ľahučko. Vedel som, že mám kvalitnú formu, chcel som si dobre zatrénovať. Až v treťom pokuse som išiel naplno, ale netrafil som výseč. Dúfam, že v nedeľu sa zlepším," povedal Lomnický pre Slovenský atletický zväz (SAZ).

"Najprv som sa pošmykol, škoda druhého pokusu, ktorý zostal v sieti. V treťom pokuse som nemal žiadny kontakt s kladivom, bolo to márne. V kruhu sa nachádzalo plno vody, podmienky neboli ideálne, ale neznamenali, že sa nedal zapísať nijaký výkon. Mal som zlé technické prevedenie," dodal Charfreitag.