Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Bolt sa rozlúčil s Jamajkou víťazstvom

Jamajský šprintér Usain Bolt Foto: TASR/AP

Tridsaťročný najrýchlejší muž planéty sa po augustových majstrovstvách sveta v atletike plánuje rozlúčiť so svojou aktívnou kariérou.

Kingston 11. júna (TASR) - Osemnásobný olympijský víťaz a jedenásťnásobný majster sveta Jamajčan Usain Bolt v sobotu absolvoval posledné preteky vo svojej domovine. Tridsaťročný najrýchlejší muž planéty sa po augustových majstrovstvách sveta v atletike plánuje rozlúčiť so svojou aktívnou kariérou.

"Asi nikdy som nebol pred pretekmi taký nervózny ako dnes," povedal Bolt, ktorý na Národnom štadióne v Kingstonre zvíťazil v behu na 100 m časom 10,03 s. "Keď som začínal s atletikou, túžil som sa stať olympijským víťazom a chcel som, aby na mňa bola moja krajina hrdá. Nikdy som si nemyslel, že by som sa stal legendou svojho športu," dodal Bolt.

Viac ako 30.000 divákov pripravilo Boltovi, aj napriek tomu, že sa mu nepodarilo po 51. krát v kariére prekonať hranicu 10 sekúnd, búrlivé ovácie. Jamajský šprintér po skončení pretekov vo svetlách reflektorov pobozkal bielu cieľovú čiaru, čím symbolicky naznačil, že jeho skvelá kariéra sa chýli ku koncu.