Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Atletika

AIU dočasne suspendovala Amusanovú, rozhodne pred majstrovstvami

Nigérijská atlétka Tobi Amusanová. Foto: TASR/AP

Jednotka integrity atletiky (AIU) ma dnes obvinila za údajné porušenie pravidiel, pretože som počas predošlých 12 mesiacov vynechala tri testy, citovala Amusanovú agentúra AFP.

Abuja 19. júla (TASR) – Jednotka pre integritu atletiky (AIU) dočasne suspendovala nigérijskú atlétku Tobi Amusanovú pre porušenie dopingových pravidiel. AIU na Twitteri uviedla, že prípad uzavrie pred nadchádzajúcimi MS v Budapešti (19. - 27. augusta).

"AIU potvrdzuje vznesenie obvinenia voči Tobi Amusanovej, z niekoľkých porušení antidopingových pravidiel. Prípad prerokujeme pred disciplinárnou komisiou. Rozhodneme pred blížiacimi sa MS v Budapešti," citovala z vyhlásenia organizácie agentúra DPA.

"Hodlám bojovať proti obvineniu, v mojom prípade bude rozhodovať trojčlenný tribunál pred začiatkom augustového šampionátu. Som čistá a AIU ma pravidelne testuje. Možno viac, než bežne. Verím, že sa to vyrieši v môj prospech a budem môcť ísť na augustové MS," dodala 26-ročná atlétka. Naposledy štartovala na nedeľňajšom podujatí Diamantovej ligy v Chorzowe a stanovila rekord mítingu (12,34 s). Svetový rekord v hodnote 12,12 sekundy stanovila na vlaňajších MS v Eugene. Prekonala tak zápis Američanky Kendry Harrisonovje z roku 2016 (12,20 s).

Amusanová mala štartovať aj na mítingu PTS, ktorý sa bude konať vo štvrtok 20. júla premiérovo v Banskej Bystrici.