Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Maďarské médiá: V slovenskách voľbách Fico stratil a Kotlebu dobili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Spravodajský server PestiSrácok.hu v titulku konštatoval, že slovenská pravica posilňuje svoje postavenie.

Budapešť 5. novembra (TASR) - Opozičné strany v sobotňajších voľbách do orgánov vyšších územných celkov (VÚC) na Slovensku posilnili svoje postavenie, zatiaľ čo vládna strana premiéra Roberta Fica stratila a pravicového extrémistu Mariana Kotlebu porazili, reagovali v nedeľu maďarské médiá.

Internetové vydanie denníka Magyar Hírlap podčiarklo, že zo súboja o hlasy voličov maďarskej menšiny medzi Stranou maďarskej komunity (SMK) a zmiešanou slovensko-maďarskou stranou Most-Híd vyšla víťazne SMK. Denník zdôraznil, že prekvapením bola vysoká účasť voličov.

Spravodajský server PestiSrácok.hu v titulku konštatoval, že slovenská pravica posilňuje svoje postavenie a "ficovci" sa môžu začať znepokojovať. Zmiešaná strana Most-Híd síce dokázala zvýšiť počet mandátov v orgánoch VÚC, avšak polovica jej poslancov sú Slováci.

"Opozícia mala navrch; Kotlebu dobili", "Vymenili nacistického župana; maďarské strany sa oslabili" či "Ficovci dostali vo voľbách facku", zneli ďalšie titulky spravodajských serverov informujúcich o výsledkoch volieb do orgánov VÚC na Slovensku.