Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

KOŠICE ONLINE: Predsedom kraja sa stal Rastislav Trnka

Na snímke kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka po zverejnení neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Sledujte spolu s nami všetko, čo sa počas volebného dňa a po ňom deje v Košickom kraji.

Košice 4./5. novembra (Teraz.sk/TASR) - Voliči v Košickom kraji v sobotňajších (4.11.) voľbách rozhodnú o novom predsedovi samosprávneho kraja, ako aj 57 poslancoch krajského zastupiteľstva. O funkciu predsedu vyššieho územného celku (VÚC) sa aktuálne uchádza 11 kandidátov, z pôvodného počtu 15 traja svoju kandidatúru stiahli a štvrtého odvolala nominujúca politická strana.

VŠETKY VOLEBNÉ ONLINY NÁJDETE TU


Doterajší predseda KSK Zdenko Trebuľa (Smer-SD) sa po troch volebných obdobiach vo funkcii už o znovuzvolenie neuchádza.

Teraz.sk sleduje voľby v Košickom samosprávnom kraji ONLINE.

20:00

Náš ONLINE sa končí, ďakujeme, že ste volebný víkend sledovali spolu s nami. Redakcia Teraz.sk


16:50



16:35

PREČÍTAJTE SI VIAC O SVOJOM PREDSEDOVI


11:10

Richardovi Rašimu (Smer-SD) chýbali v Košickom samosprávnom kraji (KSK) hlasy voličov Mosta-Híd. Pripustil to šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Strana mala totiž v kraji na post predsedu vlastného kandidáta.

9:24

R. TRNKA na Facebooku



8:09

R. TRNKA: Chcem začať naplno už v prvých sto dňoch



6:56

Nezávislí kandidáti získali v zastupiteľstve KSK 16 kresiel

Sobotňajších (4.11.) volieb do vyšších územných celkov (VÚC) v Košickom kraji sa zúčastnilo 26,73 percenta voličov. Právo voliť v Košickom kraji malo 630.178 občanov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

V regionálnom parlamente bude celkovo 57 poslancov, z toho 16 za Smer-SD, 16 za koalíciu OĽaNO, SaS, KDH, NOVA, 16 nezávislých poslancov, šiesti za stranu Most-Híd, po jednom za SNS, SMK-MKP a ŠKV.

3:40

NAŽIVO TABLET. TV: Rastislav Trnka po ohlásení prvých neoficiálnych výsledkov volieb




03:27

Na snímke kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka po zverejnení neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Košiciach.
Foto: TASR/František Iván


02:01
Z volebného štábu Rastislava Trnku.
Foto: Teraz.sk/Marián Holubčík


01:40
V Košickom kraji je už zrátaných vyše 90 percent okrskov. Stále tesne vedie Rastislav Trnka s 38,83 percenta hlasov. Zaostáva za ním Richard Raši s 37,57 percenta hlasov. Má o 1724 hlasov menej. Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb predsedov samosprávnych krajov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zatiaľ je spracovaných 90,51 percenta zápisníc okrskových volebných komisií.


1:38
Z volebného štábu Rastislava Trnku v Košiciach.
Foto: Teraz.sk


Z volebného štábu Rastislava Trnku v Košiciach.
Foto: Teraz.sk


1:27
Rastislavovi Trnkovi sa podarilo posilniť svoju pozíciu v súboji o kreslo predsedu Košického samosprávneho kraja. Získal zatiaľ 38,59 percenta hlasov. Za ním nasleduje Richard Raši, ktorý získal 37,92 percenta hlasov, za Trnkom zaostáva o 855 hlasov. Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb predsedov samosprávnych krajov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR.
Zatiaľ je spracovaných 86,53 percenta zápisníc okrskových volebných komisií.


00:51
V Košickom samosprávnom kraji sa Richard Raši približuje k svojmu súperovi Rastislavovi Trnkovi. Ten zatiaľ vo voľbách vedie s 38,47 percenta hlasov, Raši získal 38,39 percenta hlasov. Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb predsedov samosprávnych krajov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zatiaľ je spracovaných 59,36 percenta zápisníc okrskových volebných komisií.

0:18
V súboji o kreslo predsedu Košického samosprávneho kraja predbehol Richarda Rašiho jeho súper Rastislav Trnka. Prvenstvo mu zatiaľ zabezpečilo 40,2 percenta hlasov. Raši získal 37,91 percenta. Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb predsedov samosprávnych krajov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zatiaľ je spracovaných 33,6 percenta zápisníc okrskových volebných komisií.


SOBOTA 4. NOVEMBRA



23:40
V Košickom samosprávnom kraji je priebežným lídrom volieb Richard Raši so ziskom 44,02 percenta hlasov. Na druhom mieste ho nasleduje Rastislav Trnka, ktorý zatiaľ dostal 34,95 percenta hlasov. Vyplýva to z priebežných výsledkov krajských volieb, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zatiaľ je spracovaných 5,26 percenta zápisníc okrskových volebných komisií.


23:22

Myslím si, že každý z kandidátov, ktorí majú väčšie preferencie do toho ide preto, aby vyhral. Dúfame, že to dopadne dobre a zvíťazíme. Povedal na brífingu po uzatvorení volebných miestností kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Richard Raši (Smer-SD).

23:17
Kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka sa poďakoval všetkým voličom, ktorí prišli k voľbám a hlasovali. "Vyzerá to, že účasť bude vyššia ako minulých voľbách, čo som rád. Najviac ďakujem ľudom, ktorí hlasovali za rozhýbanie kraja. S pokorou prijmem akýkoľvek výsledok," vyjadril sa.

22:31
Kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Richard Raši (Smer-SD) čaká spolu so svojím tímom na výsledky sobotných volieb v jednom z košických hotelov.

"Atmosféra je výborná. Máme tu náš mladý tím, ktorý budete môcť vidieť aj vy potom, keď tam prídete, ľudí, ktorí mi pomáhali počas volieb, ktorí s nami držali. Atmosféra je zatiaľ výborná, ale je to až do prvých výsledkov, je to vždy napätie. Zatiaľ sú všetci spokojní, usmievaví a napätí, vrátane mňa," uviedol pred novinármi Raši.

22:00
Volebné miestnosti sa zatvorili v siedmich krajoch. V Trenčianskom voľby pokračujú do 23:15.

21:53
Priebeh sobotňajších krajských volieb v Košickom kraji bol dosiaľ pokojný a bez vážnejších problémov. Potvrdil to predseda volebnej komisie KSK Vladimír Tot. Účasť voličov by mala byť vyššia ako pred štyrmi rokmi.

20:26

Krajské voľby na hornom a dolnom Zemplíne zatiaľ prebiehajú pokojne. V michalovskom a vranovskom obvode zaevidovali štyri podnety. Ostatné okresy problémy nehlásia.

16:42

 Účasť na sobotňajších voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) na košickom sídlisku Luník IX je nízka, ale oproti iným krajským voľbám v tejto mestskej časti nadpriemerná.

V dvoch okrskoch je zaregistrovaných spolu 4211 oprávnených voličov. Prví ľudia prišli odvoliť okolo 8.30 h, neskôr začali voliči chodiť vo väčšom počte v rodinných skupinách.

Na snímke Rómky s hlasovacími lístkami počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Košiciach na rómskom sídlisku Luník IX, 4. novembra 2017.
Foto: TASR - František Iván


15:44

V Krásnohorskom Podhradí očakávajú od VÚC podporu turizmu

Obyvatelia Krásnohorského Podhradia majú podľa zástupcu starostu obce Ľudovíta Baffyho záujem skôr o komunálne voľby. Svedčí o tom i doterajšia nízka účasť.

"Mladí chodia väčšinou preč za prácou. Pomohla by nám rýchlostná cesta vrátane tunela Soroška. Ďalej, investori a podpora menších a stredných podnikateľov. V okolí máme veľa lesov, aj v tomto odvetví, by sa podľa mňa dali vytvoriť nejaké pracovné miesta. Najmä však v turistike. Sme taký región, že v turistike máme ešte veľkú dieru," uviedol pre TASR zástupca starostu obce Ľudovít Baffy.



15:25

Volebná komisia preveruje na Zemplíne podnet kupovania hlasov.

U viedol predseda Volebnej komisie KSK Vladimír Tot (Most–Híd), na smer Veľké Kapušany vyslali v tejto súvislosti členov krajskej volebnej komisie.

14:23

Volí sa aj v najnižšie položenej obci na Slovensku v Kline nad Bodrogom



12:03

Takto volia Rómovia z košického Luníku IX.



11:21

Veľmi nízky záujem charakterizujú zatiaľ sobotňajšie krajské voľby v rómskej osade v Trebišove.



"Zatiaľ je slabá účasť. Predpokladám, že viac voličov začne chodiť v popoludňajších hodinách," uviedla pre TASR predsedníčka okrskovej komisie č. 3 Jaroslava Topoľančinová.

Na snímke rómska poriadková služba pred volebnou miestnosťou počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v rómskej osade v Trebišove 4. novembra 2017.
Foto: TASR - Roman Hanc


9:11
Volebné miestnosti v Košickom kraji sa v sobotu pre voličov všade otvorili o 7.00 h. Voľby sa v kraji konajú v 11 volebných obvodoch a 854 okrskoch, priebeh je zatiaľ bezproblémový.

Medzi prvými voličmi v Ruskove bol aj Viktor Mikloš, ktorý chodí pravidelne voliť. "Ide o kraj, dúfam, že to ovplyvní napríklad stredné školstvo, ktoré je podľa mňa nevyvážené, keď je veľa gymnázií a málo učilíšť," povedal pre TASR.

8:32
Volebná sobota v Košiciach



7:20
Prví voliči už odvolili aj v Košiciach.
Na snímke vpravo volič si preberá hlasovacie lístky od členky okrskovej volebnej komisie počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Košiciach v sobotu 4. novembra 2017. F
Foto: TASR - František Iván


7:00
Volebné miestnosti v Košickom samosprávnom kraji sú otvorené. Obyvatelia kraja môžu hlasovať do 22:00 hod.