Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia UNESCO a veda

Ocenenie výnimočných vedeckých osobností spustilo nominácie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Nominácie je možné posielať do troch kategórií: výnimočná osobnosť vedy na Slovensku, výnimočná osobnosť vedy do 35 rokov a výnimočná osobnosť vysokoškolského vzdelávania.

Bratislava 14. marca (TASR) - Šiesty ročník ocenenia Eset Science Award otvoril v týchto dňoch nominácie výnimočných vedeckých osobností vedy, vysokoškolského vzdelávania a mladých vedeckých talentov. Nominačný proces je otvorený do 25. apríla. Tohtoročnou témou ocenenia je budúcnosť našej planéty, ktorá reflektuje aktuálne globálne výzvy.

"Teraz, keď ako ľudstvo čelíme novým výzvam, ešte naliehavejšie chceme zdôrazniť význam špičkovej vedy a zároveň vyjadriť prostredníctvom nášho ocenenia vďaku a uznanie slovenským vedcom a vedkyniam za ich prácu," povedala manažérka pre vzťahy s vedeckou komunitou spoločnosti Eset Paulína Böhmerová. Laureáti budú predstavení počas slávnostného galavečera v októbri 2024.

Nominácie je možné posielať do troch kategórií: výnimočná osobnosť vedy na Slovensku, výnimočná osobnosť vedy do 35 rokov a výnimočná osobnosť vysokoškolského vzdelávania. Cieľom ocenenia je vyzdvihnúť vedkyne a vedcov na Slovensku a zviditeľniť ich prínos pre celú spoločnosť.