Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Útulkovo

LOS ZASTAVIL PREMÁVKU NA NIEKOĽKO HODÍN: Zviera museli zastreliť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Urobili sme diery v oplotení, aby sme mu ukázali, kde je východ, ale los si to nevšimol, vysvetlil hovorca štokholmského dopravného podniku SL Claes Keisu..

Štokholm 28. septembra (TASR) - Poľovníci zastrelili losa, ktorý v stredu zablúdil do tunela podzemnej dráhy metra a na niekoľko hodín zastavil jeho premávku v Štokholme. Informoval o tom dopravný podnik. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

"Približne o 08.00 h SELČ nám telefonovala polícia a povedala, že neďaleko siete metra sa potuluje los," uviedol hovorca štokholmského dopravného podniku SL Claes Keisu.

Dodal, že tento bylinožravec vošiel asi o 11.00 h SELČ do tunelového systému a niekoľko hodín sa potuloval medzi štyrmi stanicami metra. To donútilo dopravný podnik zatvoriť linku a poskytnúť cestujúcim náhradnú dopravu autobusmi.

Na miesto boli vyslaní policajti, poľovníci a pracovníci metra a pokúsili sa zviera vylákať von.

"Urobili sme diery v oplotení, aby sme mu ukázali, kde je východ, ale los si to nevšimol," vysvetlil Keisu. "Bolo to náročné, veľmi rýchlo tam pobehoval - mal veľké nohy," opísal situáciu.

Pokusy upokojiť losa a dostať ho von boli neúspešné a tak krátko pred 15.00 h SELČ padlo rozhodnutie zastreliť ho. Poľovníci "naňho zacielili a vystrelili", povedal hovorca. Mŕtveho losa potom odniesli a premávka metra sa obnovila.