Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Trnavský kraj

Počet odberových miest na antigénové testovanie sa v Trnave zvýšil

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hancnc

Vždy od pondelka do soboty bude pravdepodobne od nasledujúceho týždňa fungovať aj MOM na Strednej zdravotníckej škole na Daxnerovej 6, ktoré pripravuje zriadiť Trnavský samosprávny kraj.

Trnava 9. februára (TASR) – Zoznam mobilných odberových miest (MOM) mimo celoplošného testovania sa v Trnave po novom zmenil a obohatil. Po zatvorení MOM s antigénovými testami pri nemocnici dostali povolenie na zriadenie iní súkromní prevádzkovatelia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

"Režim týchto MOM je nezávislý od celoplošného testovania, ktoré zabezpečuje mesto Trnava. MOM nie sú v réžii samosprávy, mesto je však súčinné pri poskytovaní priestorov pre niektoré z nich. Testovanie je bezplatné," informovala.

Záujemcovia v Trnave sa môžu vždy v priebehu pondelka až soboty od 8. do 16. hodiny prísť otestovať do kina Hviezda na Paulínskej 1, a tiež do MOM na Kalinčiakovej 27. V základnej škole V jame sú okrem nedele otvorené dve nové MOM s prevádzkou od 8. do 16.30 h.

V pondelok až piatok je otvorené MOM v miestnej časti Modranka pri kultúrnom dome. Toto ako jediné funguje na vopred zarezervované termíny. Regionálny úrad verejného zdravotníctva má MOM na Halenárskej ulici k dispozícii pre záujemcov v pondelky, stredy a štvrtky od 8. do 11. hodiny.

Vždy od pondelka do soboty bude pravdepodobne od nasledujúceho týždňa fungovať aj MOM na Strednej zdravotníckej škole na Daxnerovej 6, ktoré pripravuje zriadiť Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Počíta s posunutím otváracích hodín podľa riaditeľky odboru zdravotníctva TTSK Lucie Šmidovičovej v pracovnom týždni do 18. hodiny a v sobotu do 17. hodiny. O otvorení tohto MOM bude TTSK informovať.