Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Vlastník časti priestorov Centroomu namieta voči vyprataniu

Na snímke polyfunkčný objekt Centroom v Piešťanoch Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto zatiaľ provizórne zabezpečilo ohradenie chodníka okolo Centroomu, ale chodci toto nerešpektujú.

Piešťany 26. októbra (TASR) – Namiesto projektovej dokumentácie na sanačné a zabezpečovacie práce na staticky narušenom Centroome v Piešťanoch má radnica na stole odvolanie voči vyprataniu tohto objektu. Zaslala ho spoločnosť Iuris Invest, s.r.o., ktorá má majetkový podiel na 1. poschodí budovy, kde sú kancelárske priestory.

Iuris Invest namieta vo svojom odvolaní z 22. októbra, že nariadenie na vypratanie objektu bolo unáhlené, nebol dostatočne zistený skutkový stav a urobené bolo v rozpore so zákonom. TASR o tom dnes informoval Ivan Pauer, ktorý je poverený vedením oddelenia stavebných služieb na mestskom úrade v Piešťanoch. Mesto sa bude podľa jeho slov odvolaním zaoberať a v krátkom čase vydá vyjadrenie.

Správca Centroomu BK Service, s.r.o., má stále zatiaľ voči mestu nesplnenú povinnosť dodania projektovej dokumentácie. Namiesto projektu zaslala spoločnosť v závere uplynulého týždňa na radnicu stanovisko, kde podľa hovorkyne mesta Evy Bereczovej uviedla, že stavebný úrad je oprávnený uložiť povinnosť predložiť potrebnú dokumentáciu výlučne vlastníkovi, kým ona vlastníkom nie je. „Mesto ale má za to, že na základe Zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov patria medzi správu domu okrem iného aj iné činnosti, ktoré bezprostredne súvisia s užívaním domu ako celku jednotlivými vlastníkmi bytov a nebytových priestorov v dome,“ konštatovala hovorkyňa. Zástupcovia správcovskej spoločnosti pritom, ako dodala Bereczová, už 8. októbra na tlačovej besede deklarovali, že  projektová dokumentácia je v záverečnej fáze. Potom sami určovali termín, kedy dokumentáciu predložia a ten nedodržali. Poslednú výzvu na dodanie na piatok 23. októbra označila spoločnosť ako šibeničný termín, pretože je podľa nej „objektívne nemožné do takéhoto termínu projektovú dokumentáciu predložiť“. Vlastníci bytov sa však mimo BK, ako dodal Pauer, spojili s iným projektantom, ktorý pre nich dokázal za tri dni zrealizovať dokumentáciu na zabezpečovacie práce – oplotenie a dopravné značenie. Mesto zatiaľ provizórne zabezpečilo ohradenie chodníka okolo Centroomu, ale podľa Pauera chodci toto nerešpektujú, pásky pretŕhajú a chodia okolo budovy.