Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Viceprimátorom Trnavy sa stal Tibor Pekarčík

Tibor Pekarčík. Foto: TASR

Jeho potrfóiolm budú najmä ekonomické a majetkové záležitosti mesta, komunálne služby a školstvo. Pekarčík kandidoval ako nezávislý poslanec za zoskupenie Lepšia Trnava, rovnako ako Bročka.

Trnava 4. februára (TASR) – Prvým zástupcom nového trnavského primátora Petra Bročku sa stal od 3. februára 36-ročný Tibor Pekarčík. Jeho potrfóiolm budú najmä ekonomické a majetkové záležitosti mesta, komunálne služby a školstvo.

Pekarčík kandidoval ako nezávislý poslanec za zoskupenie Lepšia Trnava, rovnako ako Bročka. "Pomáhal vytvárať myšlienky Lepšej Trnavy takmer od začiatku. Komunitné akcie nielen spoluorganizoval, ale sa na nich aj pravidelne zúčastňoval," uviedol Bročka. Nový viceprimátor prichádza na radnicu zo súkromného sektora. "Preto od neho očakávam, že do prostredia mestskej samosprávy prinesie skúsenosti a efektívne postupy z tejto oblasti a bude zodpovedne rozhodovať o nakladaní s verejnými prostriedkami," doplnil primátor Trnavy.

Mesto Trnava mávalo v posledných volebných obdobiach najmenej dvoch zástupcov primátora, Bročka sa zatiaľ vymenovať druhého zástupcu nechystá. Lepšia Trnava má v 31-člennom mestskom zastupiteľstve 15 poslancov.