Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Vianočné trhy v Piešťanoch otvoria svoje brány už v piatok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na sobotnú párty (24.11.) pripraví návštevníkov vianočných trhov od 16.30 h medzinárodná partia hudobníkov Denis Gerhardt Guitar Project feat.

Piešťany 22. novembra (TASR) – V centre Piešťan otvorí v piatok (23.11) svoje brány vianočné mestečko. Počas vianočných trhov čaká na návštevníkov kultúrny program, ktorý zaujme všetky vekové kategórie. Séria koncertov a adventných podujatí bude trvať viac než mesiac.

Okrem hudby sa návštevníci môžu tešiť na divadelno-hudobné predstavenia, vystúpenia škôl a škôlok z Piešťan a okolia, slovenský folklór, vianočné koledy či prezentácie šikovných remeselníkov. TASR informoval usporiadateľ Piešťanských vianočných trhov.

Vianočné trhy sa začnú rozsvietením vianočného stromčeka na Winterovej ulici a budú sprevádzané vystúpením žiakov základnej umeleckej školy. Program bude pokračovať na Námestí slobody koncertom Borovienky a vystúpením formácie October U2 Revival, ktorá má v repertoári najväčšie hity írskej rockovej kapely.

Na sobotnú párty (24.11.) pripraví návštevníkov vianočných trhov od 16.30 h medzinárodná partia hudobníkov Denis Gerhardt Guitar Project feat. Po nich bude nasledovať domáca kapela iX Oldies, ktorá publikum prevedie hudobnou históriou druhej polovice 20. storočia s hitmi kapiel, ako Led Zeppelin, Pink Floyd, AC/DC alebo Black Sabbath.

Hlavnou hviezdou sobotného večera bude kubánska speváčka Janelys Fernandez Diaz, ktorú návštevníci Piešťanských vianočných trhov už poznajú. Tentoraz si pripravila úplne nový repertoár. V nedeľu zahrá klasickú dychovú a ľudovú hudbu skupina Dubovanka.