Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Zlatníckej doline otvoria počas víkendu novú Bike arénu

Ilustračný snímok. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Aréna sa nachádza sedem kilometrov od mesta Skalica. Pre milovníkov horských bicyklov bude k dispozícii celok cyklochodníkov. Väčšiu časť tvorí štvorkilometrový XC okruh.

Skalica 6. júla (TASR) – V rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina na úpätí Bielych Karpát v okrese Skalica slávnostne otvoria počas víkendu Bike arénu. TASR informoval zakladateľ arény Peter Hertl st.

Aréna sa nachádza sedem kilometrov od mesta Skalica. Pre milovníkov horských bicyklov bude k dispozícii celok cyklochodníkov. Väčšiu časť tvorí štvorkilometrový XC okruh, ktorý sa skladá zo štyroch po sebe idúcich "trailov". Ďalšou časťou je trojkilometrový samostatný zjazdový Aligator trail, ktorý vedie sčasti po hrebeni lesov Zlatníckej doliny a v záverečnej tretine sa napája na XC okruh.

Zlatnícka dolina je každoročne dejiskom medzinárodných pretekov v terénnom triatlone, horskej cyklistike a horskom behu. "Sme radi, že sa nám podarilo na západnom cípe Slovenska vytvoriť tento projekt pre vyznávačov jazdy na horskom bicykli s možnosťou spoznania prírodných krás Zlatníckej doliny," uviedol k projektu Hertl.

Záštitu nad projektom Bike arény v Zlatníckej doline prevzala najúspešnejšia slovenská pretekárka na horských bicykloch posledných rokov Janka Keseg Števková. Zakladatelia spolupracujú so susedmi spoza rieky Moravy a návštevníci tak môžu navštíviť aj areál prírodných cyklochodníkov na Morave, ktorý sa nachádza len sedem kilometrov jazdy bicyklom od Zlatníckej doliny v rekreačnej oblasti Tvarožná Lhota - Lučina. "Veríme, že do budúcna budeme môcť pokračovať v rozširovaní cyklochodníkov, a tak pre návštevníkov pripravovať ešte viac nových zážitkov počas jazdy na dvoch kolesách," doplnil zakladateľ arény.