Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji chrípka zatvorila 37 škôl, aj materských

V tomto týždni v Trnavskom kraji z dôvodu akútnych respiračných ochorení (ARO) zatvorili 21 materských škôl (MŠ), 12 základných (ZŠ) a štyri stredné školy (SŠ).

Trnava 6. februára (TASR) – V tomto týždni v Trnavskom kraji z dôvodu akútnych respiračných ochorení (ARO) zatvorili 21 materských škôl (MŠ), 12 základných (ZŠ) a štyri stredné školy (SŠ). Najviac MŠ, až šesť, museli z dôvodu vysokej chorobnosti detí zatvoriť v okrese Trnava. Osem ZŠ zatvorili v okrese Galanta, v okrese Senica to boli tri SŠ. Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka na úrovni lokálnych epidémií.

Podľa informácií Dagmar Kollárovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave bolo zaznamenaných 11.125 prípadov akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 1899. V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom zaznamenali zdravotníci nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia o 13 percent a nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 7,4 percenta. Z okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v okrese Dunajská Streda.

"Najvyššia chorobnosť na chrípke podobné ochorenia je vo vekovej skupine 0 až 5-ročných a 6 až 14-ročných detí, v porovnaní s predchádzajúcim týždňom najvyšší nárast chrípke podobných ochorení bol pozorovaný vo vekovej skupine 20 až 59-ročných,"
uviedla Kollárová.

U 1,9 percenta hlásených ochorení sa ich priebeh komplikoval zápalom prínosových dutín.