Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave zadržali muža, ktorý mal variť pervitín

Na snímke pervitín. Foto: TASR - Vladimír Miček

Vyšetrovateľ muža po zadržaní obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a spracoval návrh na väzobné stíhanie.

Trnava 13. apríla (TASR) – Polícia zadržala v stredu (11.4.) pri domovej prehliadke 30-ročného Trnavčana pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Viaceré zásahy spolu s domovou prehliadkou v byte na Ulici Ľ. Podjavorinskej vykonala polícia aj prehliadku dvoch nebytových priestorov, garáží a prehliadku motorového vozidla, ktoré mal obvinený muž používať. „Počas akcie sa snažil drog zbaviť, a injekčnú striekačku, plastový pohár spolu s tanierom vyhodil z balkóna von,“ uviedla hovorkyňa. Všetky látky sa podarilo policajtom zaistiť a podľa predbežných výsledkov prechovával u seba najmenej 115 dávok pervitínu.

Na snímke pervitín.
Foto: TASR - Vladimír Miček


Okrem toho policajti zaistili rôzne chemikálie a komponenty na výrobu a distribúciu drog, ktoré budú rovnako podrobené ďalšiemu expertíznemu skúmaniu. „Muž bol už v minulosti odsúdený za drogovú trestnú činnosť a v roku 2015 bol podmienečne prepustený na slobodu,“ doplnila Linkešová.

Vyšetrovateľ muža po zadržaní obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a spracoval návrh na väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže hroziť obvinenému trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.