Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave sa za administrátorov a dobrovoľníkov prihlásilo 763 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vybraných záujemcov už mesto oslovilo a je s nimi v kontakte.

Trnava 28. októbra (TASR) – Za dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov pri celoplošnom testovaní na COVID-19 sa formou online dotazníka v Trnave za menej než jeden a pol dňa prihlásilo 763 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

Mesto zverejnilo v pondelok (26. 10.) dotazník pre záujemcov, ktorí chcú pri blížiacom sa celoplošnom testovaní pomôcť ako administratívni pracovníci pri registrácii ľudí prichádzajúcich na test alebo ako dobrovoľníci na pomocné práce.

"Za menej než jeden a pol dňa prišlo 763 odpovedí. Najväčší záujem bol o pozíciu administrátora - 643, prekvapením bol aj vysoký počet – 120 záujemcov, ktorí chcú pomáhať bez nároku na odmenu ako dobrovoľníci," uviedla Majtánová.

Vybraných záujemcov už mesto oslovilo a je s nimi v kontakte. V súčasnosti sa pre nich zabezpečuje školenie, ochranné prostriedky a ďalšie potrebné záležitosti. "Zabezpečiť plošné testovanie je pre samosprávy náročná výzva, úloh a povinností je obrovské množstvo. O to viac nás teší, že sa nám podarilo v tak krátkom čase nájsť dostatok spolupracovníkov," uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

V každej z 55 odberových miestností v Trnave bude administratívny pracovník, ktorý je zároveň zamestnancom mesta a jeden administrátor z radov verejnosti. Okrem toho je pripravených aj 30 náhradníkov na túto pozíciu, ktorá si žiada účasť počas oboch dní. Desiatky dobrovoľníkov sa budú v sobotu a nedeľu striedať, aby vypomáhali pri dodržiavaní rozostupov a pri pomocných prácach.