Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Požiar v Trnave je pod kontrolou, na miesto prišla ministerka Saková

Požiar v Trnave. Foto: Prezídium Hasičského a policajného zboru

Pri požiari zasahovalo 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, osem cisterien, jedna výšková technika, jeden ekologický automobil a jeden evakuačný autobus HaZZ.

Trnava 25. septembra (TASR/Teraz.sk) - Požiar v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave už majú hasiči pod kontrolou. Evakuácia obyvateľstva nebola potrebná. Pre TASR to potvrdil veliteľ zásahu Zoltán Takáč.

"Uskutočňovali sa kontrolné merania chemického laboratória, ktoré nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by ohrozovali život, a preto evakuácia obyvateľstva nebola potrebná," povedal Takáč.

Meranie prebieha od samotného začiatku zásahu. "Tak na samotnom mieste požiaru, ako aj v celej Trnave a blízkom okolí. Ľudia boli vyrozumení, aby si pozatvárali okná a zbytočne sa nezhromažďovali," doplnil veliteľ zásahu.

Na miesto požiaru dorazila vo večerných hodinách aj ministerka vnútra Denisa Saková. "Práve sa nachádzam na mieste požiaru. Hasičom sa podarilo zastaviť širenie požiaru na susedné sklady. Kontrolné chemické laboratórium vykonáva merania prítomnosti nebezpečných látok v ovzduší v meste Trnava a v okolitých obciach v smere vetra. Odbor krízového riadenia Okresného úradu Trnava spolu s mestom Trnava zabezpečili varovanie a vyrozumenie obyvateľov mesta a okolitých obcí. Hasiči aktuálne zhromažďujú dostatočné množstvo penidla, aby mohli začať penový útok na halu, kde sa nachádzajú chemikálie," uviedla Saková na sociálnej sieti.



Pri požiari zasahovalo 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, osem cisterien, jedna výšková technika, jeden ekologický automobil a jeden evakuačný autobus HaZZ. Podľa informácií z prezídia sa nikto nezranil.