Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Senici pribudol tretí kandidát na primátora

Foto: Ilustračné foto: TASR

Martin Džačovský okrem poslaneckého mandátu v meste vykonáva aj advokátsku prax vo svojej súkromnej kancelárii.

Senica 6. júla (TASR) – O post primátora mesta sa bude uchádzať súčasný nezávislý poslanec Mestského zastupiteľstva v Senici Martin Džačovský. Kandidovať bude ako nezávislý s podporou Tímu Senica, ktorý je zoskupením nezávislých kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

Džačovský okrem poslaneckého mandátu v meste vykonáva aj advokátsku prax vo svojej súkromnej kancelárii. "Prvé štyri roky môjho poslaneckého pôsobenia v mestskom zastupiteľstve boli v mnohých ohľadoch prínosné. Stretol som ľudí, ktorí sa usilujú, aby sme žili vo fungujúcom a prosperujúcom meste. Mal som dostatok času pochopiť, prečo tomu tak nie je. Preto som sa rozhodol kandidovať v komunálnych voľbách 2018 na post primátora," uviedol pri oznámení kandidatúry.

Okrem svojej kandidatúry predstavil aj Tím Senica, ktorý pozostáva z deviatich občanov Senice, ktorí sa budú spoločne uchádzať o miesta poslancov v mestskom zastupiteľstve.

Okrem Džačovského už oficiálnu kandidatúru ohlásili ďalší dvaja poslanci súčasného mestského zastupiteľstva. Pavol Kalman sa o post uchádza s podporou strany SaS a hnutí OĽaNO a KDH, Peter Hutta pôjde do volieb ako nezávislý kandidát.