Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

V Šamoríne bude bluesový koncert spevákov dvoch generácií

Peter Lipa, archívna snímka. Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Usporiadatelia koncertu sa vyjadrili, že na pódiu bude umelcov sprevádzať zoskupenie v zložení Pišta Lengyel, Martin Zajko, Martin Gašpar, Igor Sabo, Martin Wittgruber.

Šamorín 29. novembra (TASR) – V hudobnom klube na Kováčskej ulici v Šamoríne sa bude v piatok (30.11.) o 20.00 h konať bluesový koncert spevákov dvoch generácií Petra Lipu a Petra Cmorika.

Usporiadatelia koncertu sa vyjadrili, že na pódiu bude umelcov sprevádzať zoskupenie v zložení Pišta Lengyel, Martin Zajko, Martin Gašpar, Igor Sabo, Martin Wittgruber. Sekundovať im bude mladá kapela Mattia Boyzz, finalista súťaže Bratislavských jazzových dní 2018.

Lipa ako prvý spevák na Slovensku uplatňuje v džezovej hudbe slovenčinu. Vychádza z rytmických možností textu a prenáša ich do hudobného prejavu. V jeho repertoári nájdeme tradicionály, štandardy z oblasti swingu a moderného džezu. O generáciu mladší spevák Cmorik sa v poslednom období venuje žánru džezu a bluesu. Na jednom pódiu sa teda stretne netradičné umelecké spojenie dvoch generácií spevákov.