Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Hornom Bare chodia ľudia voliť prezidenta priebežne

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

V obci s vyše 1250 obyvateľmi môžu podľa zapisovateľky miestnej volebnej komisie Natálie Mezeiovej v dvoch volebných obvodoch občania využiť aj voličský preukaz, či možnosť voľby do prenosnej urny.

Horný Bar 16. marca (TASR) – V obci Horný Bar (okres Dunajská Streda) chodia v sobotu dopoludnia ľudia do volebných miestností priebežne. V obci s vyše 1250 obyvateľmi môžu podľa zapisovateľky miestnej volebnej komisie Natálie Mezeiovej v dvoch volebných obvodoch občania využiť aj voličský preukaz, či možnosť voľby do prenosnej urny.

Ako uviedla, využilo ju zatiaľ približne 14 ľudí z domova sociálnych služieb v Hornom Bare, pre ktorých sa prenosná urna vyžiada automaticky. Priebeh volieb je podľa nej pokojný a v ranných hodinách došlo viac voličov, ako predpokladali. O voličský preukaz bol záujem asi v šiestich prípadoch.

S jasnou predstavou o kandidátoch volil v obci 53-ročný Jozef. „Myslím si, že zvoliť si hlavu štátu je veľmi dôležité. Preto som sledoval aj diskusné relácie a napokon som si svojho kandidáta vybral,“ doplnil.

Ak v prvom kole volieb ani jeden z kandidátov na prezidenta Slovenskej republiky nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa druhé kolo volieb konať v sobotu 30. marca.