Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Hlohovci vyhlásili nový ročník súťaže kresleného humoru

Ilustračná snímka Foto: TASR

Súťaž je otvorená pre všetkých autorov kreslených vtipov, každý môže zaslať dve práce.

Hlohovec 1. apríla (TASR) – Na 1. apríla, Deň bláznov a zábavy a Deň vtákov vyhlásili v Hlohovci úplne vážne 12. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru Fraštacký tŕň. Jeho hlavnou témou je obezita. Súťaž je otvorená pre všetkých autorov kreslených vtipov, každý môže zaslať dve práce. Uzávierka je 27. augusta.

Organizátorom bienále je od jeho vzniku občianske združenie Ex Libris ad Personam Hlohovec v spolupráci s Vlastivedným múzeom. Riaditeľom Fraštackého tŕňa je František Bojničan.

"Okrem hlavnej témy je druhou možnosťou aj voľná tvorba. Práce je potrebné zaslať na adresu združenia na Námestie sv. Michala 3, 920 01 Hlohovec. Porota rozhodne o víťazoch na svojom zasadnutí 11. septembra," informovala za organizátorov Helena Pekarovičová. Bližšie informácie sú na stránke elap-hlohovec.sk.

Na predchádzajúci 11. ročník v roku 2016, pre ktorý bola vypísaná téma Voda, prispelo 83 karikaturistov z 32 krajín sveta. Do súťaže poslali spolu 357 prác. Hlavnú cenu si podľa uznesenia poroty odniesol Erdogan Basol z Turecka.