Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

UCM učí žiakov základných a stredných škôl mediálne zručnosti

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, archívna snímka. Foto: Facebook FMK UCM v Trnave

Predchádzajúce dve série kurzov sa uskutočnili v máji a júni tohto roka. Prvá bola zameraná na zlepšenie schopností a zručností v oblasti tvorby a vydávania školských časopisov.

Trnava 18. októbra (TASR) – Tretiu sériu vzdelávacích kurzov o médiách pre stredné a základné školy štartuje v piatok Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Školiace mediálne centrum (ŠMC) a Medzinárodné centrum mediálnej gramotnosti (IMEC) pri fakulte masmediálnej komunikácie (FMK) podľa informácií Petra Krajčoviča z presscentra UCM zameria kurzy na praktické a reflexívne učenie.

"Ich obsah je šitý na mieru a pripravený na základe výstupov samotných žiakov. Spolu s pedagógmi a doktorandmi FMK v Trnave sa budú učiť, ako rozvíjať mediálne kompetencie v oblasti filmovej tvorby, fotografie, rozhlasového a televízneho vysielania," uviedol Krajčovič.

Predchádzajúce dve série kurzov sa uskutočnili v máji a júni tohto roka. Prvá bola zameraná na zlepšenie schopností a zručností v oblasti tvorby a vydávania školských časopisov. Druhá bola venovaná zdokonaľovaniu sa v oblasti filmovej tvorby. Zúčastnilo sa na nej 20 žiakov zo šiesteho a deviateho ročníka základných škôl (ZŠ) v Hlohovci.

"Tretiu sériu absolvuje 40 žiakov a šesť učiteľov zo ZŠ v Rakovej, Starom Tekove, Komárne, z bratislavskej ZŠ na Kulíškovej ulici a tiež z gymnázia v Moldave nad Bodvou. Školy vybrali na základe súťaže o najlepšie príklady dobrej praxe výučby mediálnej výchovy na školách, ktorú ŠMC a IMEC zorganizovali od októbra 2018 do januára 2019. Na kurze sa zároveň zúčastňujú aj ďalšie prihlásené školy," dodal Krajčovič.