Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnava vyhlásila architektonickú súťaž na novú športovú halu

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Hlavná hala musí byť využiteľná nielen na športové účely, ale aj celoročne na rôzne kultúrno-spoločenské akcie.

Trnava 13. júla (TASR) – Trnavská radnica vyhlásila verejnú anonymnú urbanisticko-architektonickú súťaž návrhov na novú športovú halu. Súčasná, postavená na Rybníkovej ulici v 70. rokoch, už nespĺňa aktuálne požiadavky. Informuje o tom mesto Trnava na svojom webe.

Budúca podoba športovej haly má zodpovedať súčasnému kultúrno-spoločenskému významu športu v meste. Trnava v roku 2020 ponesie titul Európske mesto športu a tejto oblasti venuje samospráva mimoriadnu pozornosť. Jej zámerom je vytvárať čo najlepšie podmienky na profesionálny, výkonnostný, amatérsky aj rekreačný šport a posilňovať záujem obyvateľov oň.

V súťaži sa vyžaduje komplexný návrh nového areálu s viacúčelovou halou predovšetkým na hádzanú, basketbal, futsal, volejbal, florbal vrátane univerzálnej tréningovej plochy, univerzálnej telocvične na bojové športy a gymnastiku, posilňovne, rozcvičovne, šatne, hygienických zariadení. Hlavná hala musí byť využiteľná nielen na športové účely, ale aj celoročne na rôzne kultúrno-spoločenské akcie – koncerty, výstavy, prehliadky, veľtrhy. Kapacita musí byť aspoň taká ako v súčasnosti, teda minimálne pre 1126 sediacich divákov. Uzávierka súťaže je 8. októbra. Výsledky budú zverejnené 11. októbra, výstava súťažných návrhov sa uskutoční do troch mesiacov od vyhlásenia výsledkov.