Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský jazzyk bude päťdňový

Ilustračná snímka. Foto: Lukáš Valentovič/TASR

Ponúkne viaceré nové tváre domácej scény a na najväčšom koncerte svetoznámeho izraelského speváka a multiinštrumentalistu Avishaia Cohena.

Trnava 17. júna (TASR) - Pätnásty ročník open-air festivalu Trnavský jazzyk sa uskutoční od 30. júla do 3. augusta v tamojšom Mestskom amfiteátri a v novom kultúrnom centre Nádvorie. Ponúkne viaceré nové tváre domácej scény a na najväčšom koncerte svetoznámeho izraelského speváka a multiinštrumentalistu Avishaia Cohena.

"Pätnásty ročník sme chceli zatraktívniť a tak sme spojili sily s Nádvorím. Vzhľadom k tomu, že v roku 2018 oslavuje Trnava 780. výročie udelenia výsad slobodného kráľovského mesta, rozhodli sme sa sprístupniť festival návštevníkom vo všetky dni zadarmo a pritiahnuť tak aj takých divákov, ktorí by mohli mať pred týmto hudobným žánrom ešte rešpekt. Veríme, že tento bonus prispeje k návštevnosti festivalu i mesta Trnava," informoval Peter Cagala, vedúci úseku kultúry na trnavskej radnici.

Trnavský jazzyk má už stabilné miesto medzi podujatiami, ktoré sa konajú počas kultúrneho leta a vďaka kvalitnej dramaturgii sa zaradil medzi najvýznamnejšie jazzové festivaly na Slovensku. „Ako každý jazyk má svoje nárečia, tak má aj jazz nespočetné množstvo rôznych podôb. Festival ponúka návštevníkom široké spektrum žánrov, od klasického mainstreamu cez fusion, funk, soul, world music až po súčasný jazz,” dodal Cagala.

V pondelok 30. júla sa uskutoční koncert Swing Society Orchestra, 31. júla vystúpi na Nádvorí Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, 1. augusta Fehero Rocher a 2. augusta Ľudové mladistvá.

V Mestskom amfiteátri začne 3. augusta večer koncertom skupiny Oskar Rózsa Partnership Unlimited a po nej sa predstaví Avishai Cohen s koncertom 1970.