Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Trnavskí seniori v tančiarni privítali nový rok v predstihu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Organizátorky zabezpečili slávnostnú výzdobu a pozvali obľúbené Duo Expres, ktoré zabáva seniorov aj na väčšine tanečných stretnutí.

Trnava 30. decembra (TASR) – Celý rok fungovania projektu Tančiareň pre seniorov v Trnave zavŕšila pred/silvestrovská zábava, ktorá skončila v sobotu 30. decembra o tretej hodine nadránom. Skôr narodení Trnavčania sa vytancovali pri hitoch svojej mladosti a trochu v predstihu privítali aj rok 2018. Vo vyzdobenej sále Trnavského dvora o polnoci búchalo šampanské ako na prelome rokov a celý večer sa aj spievalo.

Tančiareň je súčasť Participatívneho rozpočtu mesta Trnava, funguje už druhý rok a záujem medzi seniormi o ňu neutícha. Vítajú možnosť dvakrát v mesiaci prísť si zatancovať a stretnúť sa s rovesníkmi. "Radi vidíme každého, kto má rád dobrú zábavu," povedala seniorka Žela Ondrušková, ktorá stála pri zrode projektu a zastrešuje ho doteraz, v tomto roku v spolupráci v Máriou Jurkasovou. Organizátorky zabezpečili slávnostnú výzdobu a pozvali obľúbené Duo Expres, ktoré zabáva seniorov aj na väčšine tanečných stretnutí.

"Zábava bola vynikajúca, mali sme aj bohatú tombolu, do ktorej prispelo i mesto Trnava," povedala Ondrušková. Dodala, že silvestrovský predtermín zvolili na veselicu zámerne. "Na skutočného Silvestra je každý z nás starších už radšej doma," dodala. Tančiareň bude podľa jej slov pokračovať aj v roku 2018 na rovnakom mieste a za rovnakých podmienok, vstup bude naďalej pre všetkých bezplatný.