Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Trnava: Počas októbra majú poštové zásielky pečiatku Titusa Zemana

Na snímke vpravo legát pápeža Františka, kardinál Angelo Amato, prefekt Kongregácie pre kauzy svätých počas slávnostného blahorečenia Titusa Zemana 30. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Výplatný stroj pečiatkuje listy s textom Blahorečenie Titusa Zemana a kresbou portálu gymnázia na Hollého ulici, kde pôsobil ako profesor v rokoch 1943-1949.

Trnava 7. októbra (TASR) – Odo dňa blahorečenia 30. septembra až do konca októbra budú odchádzať poštové zásielky z Mestského úradu v Trnave s príležitostnou pečiatkou s portrétom kňaza Titusa Zemana.

Výplatný stroj pečiatkuje listy s textom Blahorečenie Titusa Zemana a kresbou portálu gymnázia na Hollého ulici, kde pôsobil ako profesor v rokoch 1943-1949. Túto skutočnosť pripomína aj pamätná tabuľa na budove. Podľa webovej stránky, venovanej Titusovi Zemanovi, sa v roku 1946, keď komunistická moc žiadala odstránenie krížov zo školských tried, Zeman spolu s niektorými ďalšími verejne postavil proti tomuto kroku. Vo februári 2017 pápež František schválil dekrét o mučeníctve dona Titusa a umožnil jeho blahorečenie, akt sa uskutočnil v Bratislave.