Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Vodič nezvládol jazdu na mokrej vozovke, po náraze do auta zomrel

Snímka z miesta nehody Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Vodič nezvládol riadenie, bočnou stranou auta narazil do vodiča v protismere.

Trnava 2. septembra (TASR) - Daždivé počasie a mokrá vozovka sa stali dnes o 7.40 h osudným pre 34-ročného Trnavčana. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Vodič na Renaulte Laguna išiel po ceste I/61, od Trnavy smerom na Madunice, keď pravdepodobne na mokrej vozovke nezvládol riadenie a prešiel do protismeru. Bočnou stranou auta narazil do vodiča na Peugeote Expert," opísala priebeh udalosti hovorkyňa. Pri zrážke došlo k ťažkému zraneniu vodiča Renaultu, ktorý na mieste nehody zraneniam podľahol. Druhý vodič, 48-ročný muž z okresu Námestovo, vyviazol z nehody s menšími poraneniami. Jeho spolujazdca s doposiaľ neustálenými zraneniami previezli do nemocnice.

"U vodiča polícia po nehode alkohol nezistila. Pre dokumentovanie dopravnej nehody a odstraňovanie jej následkov je prejazdný len jeden jazdný pruh," upozornila Linkešová. Polícia riadi premávku striedavo do voľného jazdného pruhu, doprava v tomto úseku cesty by mala byť čoskoro opäť prejazdná v oboch jazdných pruhoch.
Snímka z miesta nehody
Foto: TASR/KR PZ v Trnave


Tri dopravné nehody

"V súvislosti s daždivým počasím sme zaevidovali v pondelok (1.9.) v rámci celého Trnavského kraja tri dopravné nehody. V okrese Dunajská Streda, medzi obcami Ňárad a Gabčíkovo, pri zrážke dvoch osobných motorových vozidiel po 19. hodine utrpela jedna osoba ťažké zranenie a tri ľahké," konštatovala hovorkyňa s tým, že v okresoch Trnava a Skalica pri dvoch nehodách sa cestujúci zaobišli bez zranení.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdu prispôsobili počasiu a na mokrých cestách spomalili. Vodiči by mali rátať nielen s častejším mrholením a dažďom, ale aj pribúdajúcimi hmlami. Zníženie viditeľnosti v hmle sa odráža aj v policajných štatistikách, najčastejšie dochádza k hromadným nehodám. Predísť nehodám a kolíziám môže každý z nás, ak bude za volantom opatrný, predvídavý a nebude preceňovať svoje schopnosti.

Snímka z miesta nehody
Foto: TASR/KR PZ v Trnave