Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Jesenný Trnavský piknik bude v Kamennom mlyne

Ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

O hudobný program sa tentoraz postará skupina Funny Fellows, pre deti je pripravené predstavenie v podaní divadla Piki.

Trnava 13. októbra (TASR) – Jesenný Trnavský piknik sa bude konať v areáli prírodného kúpaliska v Kamennom mlyne v nedeľu 14. októbra od 12. hodiny. Pripravilo ho mesto Trnava a nebude na ňom chýbať dobré jedlo, koncerty a športové aktivity.

Rekreačná zóna Kamenný mlyn je ďalším z miest, pre ktoré sa organizátori piknika rozhodli. Predtým sa opakovane uskutočnil za veľkého záujmu verejnosti v Ružovom parku aj Botanickej záhrade. Trnavčania všetkých vekových kategórií využili možnosť piknikovať na dekách v prostredí dobre naladených ľudí.

O hudobný program sa tentoraz postará skupina Funny Fellows, pre deti je pripravené predstavenie v podaní divadla Piki. Chýbať nebude ani súťaž o najlepší trnavský koláč, možnosť vyskúšať si paddleboard – plavenie sa na doske podobnej surfu s pádlom.

"Organizátori podujatia odporúčajú prísť na Trnavský piknik pešo, prípadne na bicykli," uviedol za organizátorov vedúci odboru kultúry mestského úradu Peter Cagala. Mesto Trnava pokračuje tak v trende podpory alternatívnych druhov prepravy po meste, do Kamenného mlyna je vybudovaný nový cyklochodník. Podujatie potrvá do 18. hodiny.

Tí, ktorí sa nezdržia do konca, môžu využiť od 16.30 h ponuku prísť k cintorínu na Kamennej ceste. Nachádza sa v polovici cesty medzi mestom a Kamenným mlynom. Sprievodkyňa Emília Valachovičová má pripravenú v rámci cyklu Potulky malých Rímom prechádzku s názvom Žijú v pamäti nášho mesta k hrobom osobností, ktoré sú tam pochované.