Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Trnava chce tvoriť rozpočet na rok 2016 aj s pomocou občanov

Foto: Dáša Ondrušková

Obyvatelia mesta môžu vyberať z oblastí revitalizácia parkov, sídlisk, verejné osvetlenie, kultúrno-umelecké aktivity, či iných.

Trnava 22. októbra (TASR) – Mesto Trnava pokračuje v snahe zapojiť širokú verejnosť do tvorby rozpočtu na rok 2016. Prvou z ponúkaných možností bolo podujatie Trnavský rínek, ktoré sa konalo v sobotu 17. októbra. Občania mohli na ňom vyplniť dotazník o prioritách rozpočtu a vhodiť ho do pripravenej schránky. Teraz radnica rozšírila práve na podnet Trnavčanov možnosť vyjadriť sa k veci aj na online verzii na www.trnava.sk.

V dotazníku sú viaceré možnosti, z ktorých si možno vybrať najviac tri. Okrem toho sa dá doplniť vlastný návrh, ktorý podľa respondentov môže v ponuke chýbať. Obyvatelia mesta môžu vyberať z oblastí revitalizácia parkov, sídlisk, verejné osvetlenie, kultúrno-umelecké aktivity, obnova pamiatok, budovanie cyklochodníkov, športových areálov, obnova školských dvorov a rozšírenie parkovacích plôch. Podľa vyjadrenia primátora Petra Bročku anketu vyhodnotia počas novembra a výsledky budú brať do úvahy pri navyšovaní peňazí pre jednotlivé rozpočtové kapitoly.