Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Táčkofest ponúkne v Horných Orešanoch koncerty a originálne súťaže

Na archívnej snímke súťažiaci s vyrobenými táčkami na Majstrovstvách sveta v lítání na táčkach v Horných Orešanoch v sobotu 2. júna 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Súťažná trať býva plná nástrah ako vodná priekopa, rambodráha a iné.

Horné Orešany 4. júna (TASR) - V Horných Orešanoch pri Trnave sa v sobotu 8. júna na miestnom ihrisku bude konať 3. ročník festivalu Táčkofest&cup. Okrem koncertov skupín King Shaolin, Bijouterrier, Zoči Voči alebo domácej cimbalovej ľudovej hudby FidliCanti sa uskutočnia aj neoficiálne "majstrovstvá sveta v lítaní na táčkách". Pripravené sú znova viaceré disciplíny od detských cez preteky dvojíc, tuning a ďalšie.

Organizátori ani súťažiaci neberú prípravu na ľahkú váhu a do súťaže prichádzajú s "táčkami", ktoré skôr pripomínajú malé formuly a svedčia o tom, že im venovali nejednu hodinu konštruktérskych prác. Súťažná trať býva plná nástrah ako vodná priekopa, rambodráha a iné. "Prvé preteky budú štartovať práve deti o 14.00 h," informoval za prípravný tím Štefan Szrsen. V hand-made zóne budú mať návštevníci možnosť kúpiť si výrobky z korálkov, kamienkov až po ručne maľované tričká.