Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V Skalici bude vystavovať svoje diela Jozef Chrena

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Autor svoje umenie v poslednom desaťročí zverejnil na viac ako 30 samostatných výstavách v Rakúsku, Česku, Francúzsku, ale aj v USA a Austrálii.

Skalica 2. apríla (TASR) – V Záhorskom múzeu v Skalici sa uskutoční 6. apríla vernisáž výtvarníka Jozefa Chrenu. Informoval riaditeľ Záhorskej galérie Jána Mudrocha a zároveň kurátor výstavy Štefan Zajíček.

Maliarsku tvorbu Jozefa Chrenu charakterizuje hlavne rýchla, vcelku realistická škvrnová impresívna maľba poväčšine špachtľou, popri olejomaľbe najčastejšie rýchloschnúcimi akrylovými farbami. „Okrem dynamickej maľby, najmä krajinárskej, sa Chrena venuje aj kresbe najmä rudkou a potom aj monumentálnejšej maliarskej výzdobe interiérov,“ uviedol pre TASR kurátor výstavy.

Autor svoje umenie v poslednom desaťročí zverejnil na viac ako 30 samostatných výstavách v Rakúsku, Česku, Francúzsku, ale aj v USA a Austrálii a takisto na viac ako 160 spoločných výstavách. „Obsahovo jeho dielam dominuje domáca krajina z okolia Holíča, Malaciek alebo Skalice, ako aj krajina z ostatných svojráznych oblastí Slovenska, či už Ždiaru, Svodína, Humenného, Banskej Štiavnice, ale najmä rázovitej dedinky Vlkolínca. Nakoniec je to krajina zahraničná, vznikajúca počas maliarových početných ciest,“ doplnil Zajíček.

V kultúrnom programe vernisáže sa predstaví Ľudová hudba Cifra. Výstava potrvá v Záhorskom múzeu do 3. júna.