Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Skalica hostí jubilejný desiaty ročník festivalu Divergencie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Okrem úvodného nedeľňajšieho koncertu festival prinesie aj ďalšie tri večery hudby, spevu i recitácie, ktoré sa všetky odohrajú v jezuitskom kostole.

Skalica 11. júna (TASR) – Mesto Skalica hostí od nedele (10.6.) jubilejný desiaty ročník medzinárodného festivalu Divergencie. TASR informoval referent pre styk s verejnosťou Mestského úradu v Skalici Miroslav Minďaš.

Program odštartovala Slovenská filharmónia, ktorá okrem Bratislavy a Piešťan vystupuje iba v Skalici. "Na Záhorí sa predstavila už siedmykrát. Festival otvoril primátor Skalice Ľudovít Barát a prihovoril sa aj dramaturg festivalu Ján Slávik," uviedol Minďaš.

Okrem úvodného nedeľňajšieho koncertu festival prinesie aj ďalšie tri večery hudby, spevu i recitácie, ktoré sa všetky odohrajú v jezuitskom kostole. "V pondelok spoločne vystúpia Moyzesovo kvarteto, komorný súbor mesta Skalica, Janáčkovo kvarteto a Božidara Turzonovová. V utorok sa predstaví Corni di Bratislava a v stredu Slovenský komorný orchester, Stanislav Masaryk na trúbke a Moyzesovo kvarteto," doplnil referent mesta.

Koncerty sa začínajú každý večer o 19. hodine a vstup je voľný.