Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Prehliadky Trnavy bude možné absolvovať aj na retrobicykloch

na archívnej snímke súsošie Najsvätejšej Trojice a mestská veža na Trojičnom námestí v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Sprievodcom na ceste mestom bude architekt Miroslav Beňák.

Trnava 30. júla (TASR) – Netradičné prehliadky mesta spoza riadidiel bicyklov ponúkajú v Trnave. Štyri augustové piatky môžu Trnavčania i návštevníci mesta počas dvojhodinového cyklovýletu navštíviť známe i nepovšimnuté objekty a miesta, ktoré formovali rozvoj a vzhľad Trnavy od polovice 19. storočia až po súčasnosť.

Sprievodcom na ceste mestom bude architekt Miroslav Beňák. "Trasa prehliadok, ktoré budú 7., 14., 21. a 28. augusta vždy od 16. hodiny, zavedie záujemcov na bicykloch aj mimo historické centrum chránené hradbami. Získajú zaujímavý pohľad na mnohé stavby ako napríklad Bellušov vodojem, trnavský cukrovar, ale aj kontroverzné objekty a sídliská z obdobia socializmu," uviedla Michaela Potočárová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Na projekte spolupracovala so združeniami Pecobikes a Kolokolo bicyklami, ktoré poskytnú pre tento účel štýlové mestské retrobicykle. "Na prehliadku možno, samozrejme, prísť aj vlastným bicyklom, ale v cene vstupného je zarátané aj požičovné. Sme pripravení vždy najmenej 20 účastníkom retrobicykle zapožičať," povedala Potočárová. Vstupenky je možné rezervovať telefonicky alebo e-mailom na info@trnavatourism.sk.