Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Opitý muž nahlásil bombu v Seredi, polícia ho zadržala

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Seredská policajná hliadka ho krátko po telefonáte zadržala a v dychu mu namerali 0,91 mg/l alkoholu, teda 1,90 promile.

Sereď 10. septembra (TASR) - Policajti zadržali muža, ktorý nahlásil bombu na stanici v Seredi. O jeho vine a treste sa rozhoduje v superrýchlom konaní. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Operačný dôstojník prijal v nedeľu večer na linku 158 telefonát, v ktorom mu mužský hlas oznámil informáciu, že v Seredi na stanici je bomba a zložil. "Vzápätí policajti volali na neznáme číslo späť a overili si pravdivosť nahlásenej udalosti. Muž napokon priznal, že si to vymyslel a chcel si len overiť, ako rýchlo policajti prídu na stanicu a či sa dá zistiť volajúci," uviedla Linkešová.

Seredská policajná hliadka ho krátko po telefonáte zadržala a v dychu mu namerali 0,91 mg/l alkoholu, teda 1,90 promile.

"Pri výsluchu policajtom povedal, že ho od rána cez telefón obťažovali neznáme čísla a situáciu sa snažil riešiť cez linku 158, kde sa mu policajti snažili vysvetliť, že tiesňová linka nie je určená na tieto účely. Kamarát mu mal údajne pri pive poradiť, aby nahlásil bombu, že policajti prídu hneď," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ obvinil 67-ročného muža zo Serede z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý ukladá zákon trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. O vine a treste sa rozhoduje v tzv. superrýchlom konaní.