Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Polícia v Galante pátra po bronzových predmetoch z náhrobku

Vyšetrovateľ kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Galante vyšetruje zločin krádeže, ku ktorému došlo na cintoríne v Zemianskych Sadoch. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Páchateľ spôsobil krádežou škodu 1200 eur.

Galanta 28. októbra (TASR) - Vyšetrovateľ kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Galante vyšetruje zločin krádeže, ku ktorému došlo na cintoríne v Zemianskych Sadoch. V čase od 11. do 12. septembra neznámy páchateľ odcudzil z rodinnej hrobky bronzovú vetvičku s holubičkami veľkosti asi 60-70 cm, vážiacu asi 10 kg a 80-cm bronzový kríž s Kristom. Kríž bol v spodnej časti ozdobený kvetinou. Páchateľ spôsobil krádežou škodu 1200 eur. TASR o tom informovala krajská hovorkyňa PZ v Trnave Martina Kredatusová.

„V súvislosti s prichádzajúcimi sviatkami by sa ukradnuté ozdobné veci mohli vyskytnúť na iných hroboch. Preto sa polícia obracia na občanov so žiadosťou o pomoc. Ak má niekto informácie súvisiace s krádežou bronzových vecí z náhrobku, prípadne ak by občania predmety na obrázkoch niekde videli, môžu zatelefonovať na linku 158 a oznámiť to polícii,“ povedala hovorkyňa.