Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Pri domovej prehliadke v Seredi našli odcudzenú sedaciu súpravu

Ilustračné foto. Foto: TASR

So všetkými tromi osobami sú momentálne vykonávané procesné úkony, bolo začaté trestné stíhanie pre krádež.

Sereď 21. decembra (TASR) - V súvislosti s prípadmi z posledného obdobia, keď si ľudia objednali tovar alebo vykonanie rôznych služieb a potom nezaplatili, vykonali seredskí policajti domovú prehliadku. V byte, kde sa nachádzali 21-ročný muž a 17-ročná dievčina, našli sedačku, ktorá bola takto ukradnutá predajkyni. Oboch zadržali a eskortovali na obvodné oddelenie. Priamo v meste ešte policajti zadržali ďalšiu podozrivú, 59-ročnú ženu. So všetkými tromi osobami sú momentálne vykonávané procesné úkony, bolo začaté trestné stíhanie pre krádež. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Skutok sa stal 9. decembra, kupujúci si našli na internetovom portáli sedaciu súpravu, vyrobenú na mieru v Taliansku. Sedačku priviezla 32-ročná predávajúca z Kežmarku do Serede na konkrétnu adresu. Keď prišla, kupujúci chcel vyskúšať, či sa mu hodí do interiéru. Vyložili ju teda do vchodu bytového domu. Medzičasom sa pri žene zhŕklo viacero ľudí, ktorí odpútavali jej pozornosť a keď malo prísť k plateniu, sedačka už nikde nebola. Odcudzením sedacej súpravy vznikla žene škoda 1400 eur.

"Následne po vykonaní domovej prehliadky dostali policajti hlásenie o podobnej krádeži, keď boli na neďalekú adresu dodané mäsové výrobky. Opäť si kupujúci výrobky zobral a pre peniaze chcel ísť do bankomatu, cestou však utiekol. Polícia včas zakročila, mäsové výrobky sa dostali späť dodávateľovi a 15-ročného podozrivého predviedla na útvar. Aj tento skutok je v procese vyšetrovania," dodala Kredatusová.