Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Polícia pri akcii Vážka zaistila v Piešťanoch marihuanu za 7000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podozrivý 26-ročný muž mal pri zadržaní dve igelitové tašky s obsahom sušenej rastliny.

Piešťany 26. septembra (TASR) - V rámci akcie Vážka zadržali trnavskí krajskí kriminalisti v utorok (24. 9.) dvoch podozrivých a vykonali dve domové prehliadky v meste Piešťany. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Podozrivý 26-ročný muž mal pri zadržaní dve igelitové tašky s obsahom sušenej rastliny. Z expertízy materiálu vyplynulo, že z približne 700 gramov zaistenej konopy by sa dalo vyrobiť minimálne 2336 dávok marihuany. Jej hodnota na čiernom trhu by predstavovala viac ako 7000 eur. Pri domovej prehliadke boli zaistené aj ďalšie predmety súvisiace s distribúciou drog. V druhom byte polícia zadržala o tri roky mladšieho brata a zaistila štyri dávky marihuany, ktoré slúžili pre jeho vlastnú potrebu.

Vyšetrovateľka krajskej kriminálnej polície obvinila 26-ročného Michala z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Obvinený je z toho, že drogy zadovažoval z Českej republiky, prechovával ich, balil a delil na dávky. Distribuoval ich v Trnavskom kraji, najmä v meste Piešťany, Nitrianskom a Trenčianskom kraji," uviedla polícia.

Proti mladšiemu z dvojice, ktorý bol podmienečne odsúdený pre drogovú trestnú činnosť, vzniesla vyšetrovateľka obvinenie z drogového prečinu. Obvinený je z toho, že drogy prechovával pre osobnú potrebu a sprostredkovával ich predaj konečným odberateľom.

Na oboch obvinených bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny hrozí staršiemu z dvojice odňatie slobody na desať až 15 rokov a mladšiemu až päťročné väzenie.