Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Trnávka a Semerovo si volili starostov, pôvodní odstúpili či nafúkali

Ilustračné foto Foto: TASR/Jana Vodnáková

Starosta Semerova skončil pre alkohol v cele policajného zaistenia.

Trnávka 25. októbra (TASR) – Obec Trnávku v okrese Dunajská Streda bude do konca tohto volebného obdobia viesť Attila Horváth. V doplňujúcich komunálnych voľbách o tom v sobotu (24.10.) rozhodli občania, ktorí si vyberali z dvoch kandidátov.

Horváth nahradil na poste starostu Ladislava Herbergera, informoval Silvester Tési, ktorý do volieb zastupoval starostu. Bývalý starosta sa vzdal funkcie po štyroch mesiacoch svojho pôsobenia na tomto poste.

SEMEROVO: Novým starostom je M. Kečkéš, vo funkcii nahradil J. Šimu

Novým starostom obce Semerovo v okrese Nové Zámky sa stal Marián Kečkéš, nominant koalície Smer-SD a SNS. V doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy obcí o tom rozhodlo 307 voličov, ktorí mu odovzdali svoj hlas. Jeho protikandidát Milan Mikulec (nezávislý) získal 160 platných voličských hlasov, Daniela Litavská (nezávislá) 87 hlasov. Podľa informácie miestnej volebnej komisie bolo do zoznamu voličov v obci zapísaných 1109 voličov, účasť vo voľbách dosiahla 58,97 percenta.

Marián Kečkéš nahradil v kresle starostu Semerova Jána Šimu (Smer-SD), ktorý sa na starostovskej stoličke udržal po komunálnych voľbách zhruba sto dní. Policajti z Dvorov nad Žitavou ho 17. marca krátko pred 16. hodinou zastavili za obcou Kolta. Výsledok dychovej skúšky bol 3,33 promile alkoholu. „V tom týždni policajti zadržali viacero opitých vodičov za volantom, tento bol rekordérom,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Starosta skončil v cele policajného zaistenia a bolo voči nemu vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okresný súd 19. marca uložil obžalovanému trest odňatia slobody na šesť mesiacov, pričom výkon trestu podmienečne odložil na dva roky. Starosta zároveň prišiel na tri a pol roka o vodičský preukaz. Výkonom starostu bol až do nových volieb poverený jeho zástupca, ktorým bol práve novozvolený starosta Marián Kečkéš.