Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Nocľaháreň v Seredi je znovu otvorená, ale iba pre miestnych

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto zabezpečilo vybavenie nocľahárne a troch kvalifikovaných pracovníkov, ktorí budú vykonávať počas celej noci dozor.

Sereď 16. decembra (TASR) - Mesto Sereď otvorilo v piatok 15. decembra nocľaháreň pre ľudí s trvalým pobytom v meste, ktorí sa ocitli v núdzi. Je na rovnakom mieste, kde pred zhruba dvoma mesiacmi prestala fungovať nocľaháreň pod gesciou Trnavskej arcidiecéznej charity. Tá dostala výpoveď z priestorov, argumentom mesta bol nový nájomca objektu bývalej školy na Garbiarskej ulici.

Primátor Serede Martin Tomčányi v danom čase v rozhovore pre TASR namietal, že nocľaháreň využívali samotní obyvatelia Serede iba veľmi málo a že priťahovala najmä ľudí z blízkeho i širokého okolia, čo sa nepáčilo ani mestu, ani Seredčanom. Novootvorené zariadenie v zriaďovateľstve samosprávy je určené pre tých, ktorí sú v Seredi na pobyt prihlásení.

Mesto zabezpečilo vybavenie nocľahárne a troch kvalifikovaných pracovníkov, ktorí budú vykonávať počas celej noci dozor. „Bude útočiskom pre všetkých, ktorí sa ocitli bez strechy nad hlavou. Stačí len, keď zaklopú na dvere a budú dodržiavať pravidlá, ktoré platia v takýchto typoch zariadení,“ uviedol Tomčányi.

Nocľaháreň je prevádzkovaná denne, vrátene víkendov a sviatkov od 19. hodiny do 7. hodiny nasledujúceho dňa. K dispozícii je 12 postelí a ďalšie matrace. Poplatok je 80 centov za lôžko na jednu noc.