Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Letiská v Boleráze a Krakovanoch chystajú víkendové akcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V Boleráze sa v sobotu 8. júna bude konať Baničov pohár v zoskoku parašutistov a o týždeň neskôr a niekoľko kilometrov ďalej, v Krakovanoch na letisku, odštartujú novú sezónu.

Boleráz/Krakovany 5. júna (TASR) – Počas nadchádzajúcich dvoch víkendov bude nebo nad trnavským regiónom obsadené. V Boleráze sa v sobotu 8. júna bude konať Baničov pohár v zoskoku parašutistov a o týždeň neskôr a niekoľko kilometrov ďalej, v Krakovanoch na letisku, odštartujú novú sezónu.

V Boleráze na Letisku Štefana Baniča sa zídu parašutisti, ktorí budú súťažiť v zoskoku na presnosť. Ich zručnosti si budú môcť diváci pozrieť od 10.00 h do 20.30 h, každý sa predstaví až v štyroch zoskokoch. Podľa organizátorov súťaž organizujú s cieľom pripomenúť verejnosti osobnosť Štefana Baniča, rodáka z obce Smolenice pri Trnave, ktorý bol vynálezcom padáka a mal naň udelený patent v USA, a rovnako aj propagovať športový parašutizmus. „V prípade nepriaznivého počasia je náhradným termínom nedeľa (9. 6.)," uviedol za organizátorov Martin Karnas. Letisko je v správe Aeroklubu Trnava, na súťaži spolupracuje s Klubom vojenských výsadkárov, občianskym združením Na hrane a obcou Smolenice.

Piaty ročník podujatia Otvorenie neba na Vinohradoch na krakovianskom letisku pripravuje v sobotu 15. júna Letecký klub Nad Holeškou s obcou. Na programe sú prílety ultraľahkých lietadiel a rogalistov, ukážka akrobacie, zoskoky parašutistov a predvedú sa aj leteckí modelári. Podujatia pamätá na najmenších návštevníkov, pre ktorých sú určené rôzne herné atrakcie, ale aj ukážky práce polície a hasičov.