Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Kúpele splnili sľub a liečili gymnazistov z havarovaného autobusu

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 6. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Autobus s gymnazistami havaroval na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom, o život prišli na mieste štyri dievčatá.

Piešťany 17. septembra (TASR) – Slovenské kúpele Piešťany a. s. dodržali svoj sľub z júna tohto roku. Po tragickej havárii autobusu (6. 6.) so študentmi trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu ponúkli zraneným bezplatnú rehabilitáciu. Možnosť využilo šesť žiakov a jedna pedagogička.

"Všetci už absolvovali dvojtýždenný rehabilitačný pobyt v štvorhviezdičkovom komplexe Danubius Health Spa Resort Balnea Esplanade Palace s potrebnými rehabilitačnými a liečebnými procedúrami," informovala dnes hovorkyňa kúpeľov Tatiana Šuláková. Dodala, že vedenie kúpeľov sa s nimi počas pobytu stretlo. "Napriek ťažkému životnému zážitku sa stretnutie so študentkami a pani učiteľkou nieslo v pozitívnom duchu. Študentky sa tešili z prostredia a pochvaľovali si celkovú starostlivosť. Zlepšujúci sa zdravotný stav im dovolí pomýšľať aj na ich ďalšie plány. Dievčatá sa pripravujú na stužkovú slávnosť a blížiace sa maturity," dodala hovorkyňa.

Autobus s gymnazistami havaroval na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom, o život prišli na mieste štyri dievčatá. V nemocnici skončilo 27 účastníkov školského zájazdu, niektorí boli zranení vážne, riaditeľ kúpeľov Klaus Pilz ponúkol vzápätí po udalosti škole podporu v podobe rehabilitačného pobytu.