Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

ŠKODA ZA TISÍCE: V obci Sap horeli nákladné autá

Ilustračná snímka. Foto: TASRAP

Po príjazde na miesto udalosti hasiči zistili, že ide o požiar dvoch nákladných vozidiel a kolesového rýpadla, požiar ohrozoval aj ďalšie vozidlá stojace na odstavnej ploche.

Dunajská Streda 9. októbra (TASR) – Hasičov privolali v utorok v skorých ranných hodinách k požiaru troch nákladných motorových vozidiel v katastri obce Sap v okrese Dunajská Streda. TASR informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranárskeho zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.

Po príjazde na miesto udalosti hasiči zistili, že ide o požiar dvoch nákladných vozidiel a kolesového rýpadla, požiar ohrozoval aj ďalšie vozidlá stojace na odstavnej ploche. "Na jeho lokalizáciu a likvidáciu hasiči nasadili dva vysokotlaké prúdy a jeden C prúd. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy a Veľkého Medera i členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Baloň, Čiližská, Radvaň a Gabčíkovo. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," uviedla Kedrová.

"Následkom požiaru vznikla majiteľovi nákladných motorových vozidiel priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 65.000 eur. Po uhasení požiaru hasiči likvidovali uniknuté prevádzkové kvapaliny. Pri zásahu nedošlo k zraneniu osôb," doplnila Kedrová.