Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Šamoríne obnovili dostihovú tradíciu, nechýba ani klobúková súťaž

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podujatie obohatí Veľká klobúková súťaž, dámy budú súťažiť o hodnotné ceny.


Šamorín 8. augusta (TASR) – V nedeľu (9. 8.) sa v Hippo Arena Elements Resort uskutočnia rovinové dostihy s názvom Šamorínska zlatá podkova. Pretekať sa bude v šiestich disciplínach. Podujatie obohatí Veľká klobúková súťaž, dámy budú súťažiť o hodnotné ceny. TASR o tom informoval manažér spoločnosti Elements Resort Martin Simonides.

Ako uviedol, po vlaňajšej úspešnej premiére obnovenia šamorínskej dostihovej tradície sa aj tento rok predstavia jazdci v rôznych rovinových pretekoch: vytrvalostných, šprintérskych a strednotratiarskych. "Najkratšie dostihy budú mať 1200 m a najdlhšie 2560 m, pričom odmeny pre víťazov sa v jednotlivých kategóriách pohybujú od 1300 do 2400 eur," konštatoval.

Zdôraznil, že súčasťou dostihových pretekov, ktoré sa začínajú o 14.00 h, bude aj veľká dámska klobúková súťaž. Registrácia do súťaže sa uskutoční v čase od 13.30 h v areáli na námestí pred reštauráciou. Klobúky dám budú hodnotiť odborníci, štylistka celebrít, moderátor, odborník na módu, módna návrhárka, celebritný kaderník, majiteľ salónu krásy a generálna riaditeľka Elements Resort Svetlana Poláková.

"Porota vyberie päť najkrajších klobúkov, pričom bude dbať najmä na celkovú kreativitu, farebnosť, prevedenie, originalitu a styling. Výsledky súťaže budú vyhlásené po ukončení dostihov na námestí areálu. Majiteľky víťazných klobúkov dostanú finančné odmeny, kozmetické balíčky a voľný vstup do Aqua Arény," priblížil Simonides.

Dodal, že podporiť dámy, súťažiacich jazdcov a užiť si skvelú dostihovú atmosféru môže každý, vstup do areálu je pre všetkých návštevníkov bezplatný.