Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

ZŠ Na dolinách v Trenčíne dokončí renováciu najväčšej knižnice v kraji

Škola Na dolinách bude aj v tomto roku pokračovať v úspešnom kurze na získanie nižšieho stredného vzdelania ISCED 2.

Trenčín 16. augusta (TASR) – Základná škola Na dolinách v Detskom mestečku v Zlatovciach pripravuje v novom školskom roku niekoľko noviniek. Najpodstatnejšou je dokončenie renovácie školskej knižnice.

Ako TASR informovala Eva Mišovičová z kancelárie primátora Trenčína, školská knižnica Základnej školy Na dolinách je najväčšou školskou knižnicou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). "Knihy poskytuje nielen pre žiakov školy, ale aj pre rodičov. K dispozícii sú knihy pre žiakov, ale aj odborná literatúra a beletria pre dospelých. Po dokončení renovácie a digitalizácie bude k dispozícii aj obyvateľom trenčianskej mestskej časti Zlatovce, ale aj širšieho okolia," skonštatovala Mišovičová.

Ako dodala, škola pripravuje pre nový školský rok aj ďalšie novinky. Premiérovo sa angličtina bude vyučovať už od prvého ročníka, škola vytvorí jazykové laboratórium. Do učebných osnov pribudnú v školskom roku 2014/2015 dva nové predmety – dopravná výchova a mediálna výchova a novinkou bude aj "tabletová" trieda, vďaka ktorej budú mať všetci žiaci školy k dispozícii triedu s tabletmi.

Škola Na dolinách bude aj v tomto roku pokračovať v úspešnom kurze na získanie nižšieho stredného vzdelania ISCED 2. Na kurze sa formou externého štúdia môžu zúčastniť žiaci, ktorí nezískali nižšie stredné vzdelanie. Kurz pozostáva zo 72 vyučovacích hodín, žiak na záver kurzu absolvuje komisionálne skúšky z jednotlivých predmetov. Po úspešnom absolvovaní celého kurzu škola vydá vysvedčenie (schválené ministerstvom školstva) s doložkou, na ktorej uvedie získaný stupeň vzdelania.