Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Zimný štadión v Bánovciach nad Bebravou by mali otvoriť v apríli

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Športovisko momentálne podlieha kolaudačnému konaniu, s ktorým orgány štátnej správy začali v tomto mesiaci.

Bánovce nad Bebravou 12. marca (TASR) - Prevádzku zimného štadióna v Bánovciach nad Bebravou spustia podľa odhadu miestnej radnice v apríli tohto roka. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe.

Športovisko momentálne podlieha kolaudačnému konaniu, s ktorým orgány štátnej správy začali v tomto mesiaci. "Za prítomnosti zástupcov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bánovciach nad Bebravou a Inšpektorátu práce Trenčín bola vykonaná fyzická obhliadka štadióna. Svoje stanoviská zaujali i Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín a odbor krízového riadenia bánovského okresného úradu," uviedla samospráva.

Na základe písomných vyjadrení inštitúcií následne podľa nej stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie. "Pri fyzickej obhliadke neboli konštatované žiadne nedostatky, ktoré by bránili plánovanému otvoreniu zimného štadióna a spusteniu prevádzky začiatkom apríla," skonštatovala.

S výstavbou zimného štadióna začala miestna samospráva v roku 2009, po určitom čase sa s prácami prestalo. O dostavbu športoviska sa tak snažila niekoľko rokov. Väčšiu časť z niekoľkomiliónovej investície financovalo mesto z vlastných zdrojov, ďalšie prostriedky získalo na tento účel od vlády SR.