Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Vinum Laugaricio ponúkne 500 druhov vín a 200 vzoriek destilátov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na trenčianskom výstavisku Expo Center sa predstaví viac ako pol stovky vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska a Iránu.

Trenčín 30. novembra (TASR) – Viac ako 500 vzoriek vína z produkcie slovenských a zahraničných vinárskych regiónov a vyše 200 vzoriek destilátov ponúkne v piatok a v sobotu (1. 12.) 14. ročník festivalu vína, vody a destilátov Vinum Laugaricio. Na trenčianskom výstavisku Expo Center sa predstaví viac ako pol stovky vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska a Iránu.

Ako informovala Romana Paur z oddelenia marketingu výstaviska Expo Center, návštevníci budú mať možnosť počas dvojdňovej výstavy degustovať vína z Malokarpatskej vínnej cesty, Vínnej cesty Záhorie, nového vinárstva Hamšík Winery, Chateau Freistadt, Tokaj Co, Ostrožovič, ako aj destiláty zo spoločnosti Old Herold. Nebude chýbať ani gastrozóna s ponukou slovenských jedál, domácich syrov, ale aj sladkých a slaných pochutín k vínu a destilátom.

„Neodmysliteľnou súčasťou výstavy Vinum Laugaricio sú súťaže Šampión výstavy Vinum Laugaricio v sekcii vína pod vedením uznávaného odborníka profesora Fedora Malíka a súťaž ovocných a obilných destilátov Spiritus Slovakia, ktorá sa koná v spolupráci so Slovenským rádom rytierov destilátov," doplnila Paur s tým, že slávnostné otvorenie výstavy je naplánované na 13.00 h.