Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Myjave bude šesť týždňov klzisko so syntetickým ľadom

Erb mesta Myjava Foto: Heraldický register

očas polročných a jarných prázdnin bude upravený prevádzkový čas klziska tak, aby ho mohli deti a študenti viac využiť aj predpoludním.

Myjava 24. decembra (TASR) – Po Novom roku budú mať Myjavčania možnosť korčuľovania priamo na Námestí M. R. Štefánika v centre mesta. Šesť týždňov im bude k dispozícií klzisko so syntetickou ľadovou plochou s rozlohou takmer 350 metrov štvorcových a mantinelmi.

Ako TASR informoval hovorca Myjavy Marek Hrin, klzisko bude môcť využívať široká verejnosť i organizované skupiny z myjavských škôl či centra voľného času. Súčasťou služieb klziska bude aj požičiavanie a brúsenie korčúľ. Vstup na ľadovú plochu bude stáť jedno euro pre dospelých a 50 centov pre deti a mládež do 18 rokov.

„Keďže pôjde o syntetický ľad, prevádzka klziska nebude limitovaná prípadnými výkyvmi teplôt. Otváracie hodiny klziska pre verejnosť budú od pondelka do soboty od 14.00 do 19.00 h, v nedeľu sa korčuľovanie začne o 13.00 h. Dopoludnia budú vyhradené pre organizované korčuľovanie žiakov myjavských škôl, dvakrát týždenne - vždy v stredu a v nedeľu, bude vyhradená hodina korčuľovania len pre rodičov s deťmi do osem rokov,“ priblížil Hrin.

Počas polročných a jarných prázdnin bude upravený prevádzkový čas klziska tak, aby ho mohli deti a študenti viac využiť aj predpoludním. “Mesto chce v spolupráci s ďalšími inštitúciami zorganizovať na klzisku aj niektoré podujatia, napríklad karneval na ľade,“ doplnil hovorca s tým, že klzisko bude Myjavčanom k dispozícii od 13. januára.