Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

V NsP v Bojniciach dočasne zatvorili chirurgické oddelenie

Ilustračné foto Foto: TASR/FNsP FDR

Dôvodom je nedostatok personálu, zdravotná starostlivosť je však podľa vedenia zdravotníckeho zariadenia zabezpečená.

Bojnice 22. marca (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach dočasne zatvorili chirurgické oddelenie, časť F-septická. Dôvodom je nedostatok personálu, zdravotná starostlivosť je však podľa vedenia zdravotníckeho zariadenia zabezpečená.

K dočasnému zatvoreniu oddelenia pristúpila nemocnica ešte 10. marca. Situácia, ako zdôvodnil pre TASR riaditeľ NsP v Bojniciach Ivan Gašparovič, vznikla neočakávanou práceneschopnosťou dvoch sestier a nástupom jednej sestry na materskú dovolenku. "NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach preto pristúpila k dočasným interným organizačným opatreniam, ktoré nemajú dosah na poskytovanie zdravotnej starostlivosti," zdôraznil.

Ako ďalej ozrejmil riaditeľ, pacientom, ktorí potrebujú starostlivosť na chirurgickom oddelení časť F-septická, je naďalej poskytovaná zdravotná starostlivosť v neobmedzenom režime, a to konkrétne chirurgickou sestrou na ORL oddelení. V neobmedzenom režime je podľa jeho ďalších slov poskytovaná aj starostlivosť na septickej pooperačnej izbe.

"Od 1. apríla sa vracia z materskej dovolenky jedna sestra a ďalšia nastupuje do pracovného pomeru, čím sa situácia na oddelení vyrieši," dodal Gašparovič.