Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach zaviedli novinky v zbere veľkoobjemového odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Po novom radnica zaviedla i dve opatrenia, ktorými sleduje elimináciu odpadu, ktorý do týchto nádob nepatrí, ako i zefektívnenie zberu.

Bánovce nad Bebravou 10. októbra (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v tomto týždni s rozmiestňovaním kontajnerov na veľkoobjemový odpad. Po novom zaviedla i dve opatrenia, ktorými sleduje elimináciu odpadu, ktorý do týchto nádob nepatrí, ako i zefektívnenie zberu. Informovalo o tom mesto v tlačovej správe.

Bánovská samospráva nebude po novom rozmiestňovať kontajnery pri garážach a záhradkárskych osadách, a to z dôvodu nezákonnej likvidácie odpadov, ktoré do nich nepatria. "Kontajnery v týchto lokalitách neplnili účel, na ktorý boli pristavené. Nezákonnou likvidáciou odpadu a nedisciplinovaným využívaním týchto kontajnerov dochádzalo, okrem iného, k nárastu finančných nákladov," zdôvodnila radnica.

Na jeseň tohto roka mesto tiež zavádza zmenu s cieľom zefektívnenia systému zberu objemných odpadov. Veľkoobjemový kontajner už nebude pristavený na niekoľko dní v danej lokalite, ale bude umiestnený v stanovenom termíne a čase na vopred oznámenom stanovišti. "Na stanovišti zodpovedný pracovník dohliadne na to, aby obyvateľ Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa preukáže občianskym preukazom, odovzdal výlučne objemný odpad. Zároveň dohliadne na to, aby nedochádzalo k nezákonnej likvidácii rôznych iných druhov odpadov, ktoré tam nepatria a je potrebné odovzdať ich na zbernom dvore alebo na riadenej skládke odpadov," priblížila ďalej radnica.

Časy pristavenia kontajnerov podľa nej zohľadňujú otváracie hodiny riadenej skládky odpadov, kde je potrebné každý kontajner odviezť a odpad uložiť. "Zároveň zohľadňuje pracovnú dobu zamestnancov zmluvnej organizácie, celkovú efektivitu a financovanie vývozov. I napriek skutočnosti zníženia časov rozmiestnenia veľkých kontajnerov mesto rozšírilo otváracie hodiny na zbernom dvore, kde občania môžu svoj odpad doviezť okrem nedele šesť dní v týždni," dodala.