Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Staronovým predsedom strany v Trenčianskom kraji je Martin Fedor

Martin Fedor Foto: TASR/Martin Baumann

Martin Fedor získal 62 hlasov od 66 prítomných straníkov.

Bratislava/Trenčín 1. marca (TASR) - Staronovým predsedom Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji sa dnes stal poslanec NR SR a podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor. Za lídra strany v tomto kraji ho zvolila krajská konferencia SDKÚ-DS. Fedor získal 62 hlasov od 66 prítomných straníkov.

SDKÚ-DS takto pokračuje v prevoľovaní krajských organizácií po jesenných voľbách do VÚC. V Banskej Bystrici je novým krajským šéfom Stanislav Horník (nahradil Tibora Maťaša), v Košickom kraji strane šéfuje Viliam Novotný (nahradil Mareka Vargovčáka) a v Prešovskom kraji Eduard Vokál (nahradil Ondreja Mateja). SDKÚ-DS ešte čakajú krajské konferencie v Žilinskom, Trnavskom, Nitrianskom a v Bratislavskom kraji.

Hovorkyňa SDKÚ-DS Jana Zvončeková pre TASR uviedla, že dnešná diskusia v Trenčíne sa venovala vnútropolitickej situácii, prezidentským voľbám, voľbám do Európskeho parlamentu, ako aj témam funkčnosti a opodstatnenosti Ľudovej platformy po oznámení spoločného postupu strany Smer-SD a KDH na parlamentnej úrovni.