Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Škôlkari sa v Prievidzi budú učiť korčuľovať

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Deti budú podľa neho trénovať lektori, ktorí spĺňajú kvalifikáciu na vykonávanie tejto činnosti v súlade s vyhláškou ministerstva školstva, prípadne disponujú licenciou na trénovanie detí a mládeže.

Prievidza 1. augusta (TASR) - Ľadová plocha na prievidzskom zimnom štadióne bude od začiatku septembra do konca marca budúceho roka patriť deťom z miestnych materských škôl (MŠ). Absolvujú tam kurz korčuľovania, ktorý finančne podporila samospráva mesta.

"Celkovo sa počas kurzu vystrieda 350 detí z deviatich materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza. Jeho cieľom je u detí podporiť záujem o šport a rozvíjať ich motorické schopností," informoval ďalej hovorca mesta Michal Ďureje.

Deti budú podľa neho trénovať lektori, ktorí spĺňajú kvalifikáciu na vykonávanie tejto činnosti v súlade s vyhláškou ministerstva školstva, prípadne disponujú licenciou na trénovanie detí a mládeže. "Časová dotácia pre jednu materskú školu na jeden kurz je desať hodín po 60 minút, rozvrhnutie kurzu je dvakrát týždenne pre jednu škôlku. Absolvovanie kurzu vyžaduje aj špeciálne pomôcky, ktoré zabezpečí mesto, prípadne deti budú môcť využiť aj svoje vlastné. Patria k nim korčule, ochranné prilby, chrániče na kolená a odporúčané špeciálne pomôcky ako chrániče na zápästia a pevné rukavice," priblížil.

"Hokej v meste Prievidza vychoval viacero talentovaných hokejistov a dokonca reprezentantov. Práve prostredníctvom tohto kurzu by sme radi objavili budúcich Sekerov a Viedenských," poznamenala v tejto súvislosti primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková.